logo


Sage van de  Orang Malu


De sage van de Orang Malu of weeping boeddha heeft zijn oorsprong op het Indonesische eiland Java. Later is door een volksverhuizing de sage verspreid naar Bali.

Het verhaal verteld dat een boeddha in wording zich schaamt voor het leed van de wereld. Om deze reden koos hij een ineengedoken meditatiehouding. Door in zichzelf gekeerd te zijn vindt de Orang Malu vrede en geluk in zichzelf en kan hij gelukkig zijn.

Het woord Orang Malu betekent letterlijk verlegen mens. In de sage betekent Malu bescheidenheid. De Orang Malu staat voor bescheidenheid, het in zichzelf gekeerde, cirkel van het leven, geen begin en geen eind, ingetogen en innerlijke kracht, bezinning en bewustwording.

Als je de Orang Malu van achteren bekijkt, zie je het hart en het hart staat voor de bron van energie. Bekijk je de Orang Malu van de zijkant, dan stellen beide armen een foetus voor en dat is het symbool voor het nieuwe leven, puur- en reinheid.

OrangMalu

Plaats de Orang malu met zijn hoofd naar de ingang en alles wat de Orang Malu passeert zal hij met positieve kracht beinvloeden. Negatieve energie wordt geneutraliseerd. Zet de Orang Malu op een plaats waar hij de aandacht trekt zodat men het niet kan laten zijn/haar hand op zijn hoofd te leggen en door dit te doen wordt men voor het kwaad behoed. Van bovenaf gezien laat de Orang Malu zijn gezicht zien.